Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΑΛΑΘΙ

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ

Άρθρο: Βοηθούν τα γυαλιά για τις οθόνες και τη μπλε ακτινοβολία; Πώς λειτουργούν

Βοηθούν τα γυαλιά για τις οθόνες και τη μπλε ακτινοβολία; Πώς λειτουργούν - Red Raven

Βοηθούν τα γυαλιά για τις οθόνες και τη μπλε ακτινοβολία; Πώς λειτουργούν

Το μπλε φως από τις οθόνες μας και άλλες τεχνητές πηγές φωτός έχει αποδειχθεί ότι έχει αρνητικές επιπτώσεις στον ύπνο μας, στα μάτια μας και σε πολλά άλλα. Αυτές οι επιπτώσεις αναφέρονται συνήθως ως οι κίνδυνοι του μπλε φωτός, χωρίς πολλά συμφραζόμενα. Τι σημαίνει όμως αυτό; Και τι μπορείτε να κάνετε γι' αυτό; Η μείωση ή ο αποκλεισμός του μπλε φωτός αναφέρεται συχνά ως λύση. Είδαμε ήδη πώς τα γυαλιά αποκλεισμού του κόκκινου βοηθούν με την καταπόνηση από τις οθόνες και τον τεχνητό φωτισμό- τώρα ας δούμε πώς βοηθούν επίσης με την μπλε ακτινοβολία. Πώς λειτουργούν τα γυαλιά αποκλεισμού του μπλε φωτός;

Πώς βοηθούν τα γυαλιά με τις οθόνες και την μπλε ακτινοβολία;

Το μπλε φως από τις οθόνες είναι ένα φως πολύ μικρού μήκους κύματος, το οποίο μπορεί να είναι επιβλαβές για τα μάτια και την υγεία μας. Τα γυαλιά αποκλεισμού μπλε φωτός ή τα γυαλιά φιλτραρίσματος μπλε φωτός χρησιμοποιούν έναν συγκεκριμένο τύπο απόχρωσης ή επίστρωσης για να μπλοκάρουν ή να φιλτράρουν αυτά τα επιβλαβή μπλε μήκη κύματος. Όταν αγοράζετε γυαλιά αποκλεισμού μπλε φωτός, θα βρείτε μια έγχρωμη επίστρωση, είτε στους ίδιους τους φακούς είτε στο εξωτερικό τους. Αυτή η επίστρωση μπλοκάρει ή φιλτράρει το μπλε φως, προστατεύοντας τα μάτια και μειώνοντας τις βλαβερές συνέπειες του μπλε φωτός. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα αυτών των γυαλιών είναι ότι μπορούν να μειώσουν την αντανάκλαση και άλλες τεχνητές πηγές φωτός, όπως τα φώτα του δρόμου, και επομένως να μειώσουν την καταπόνηση των ματιών. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τους χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών και τους ανθρώπους που εργάζονται μπροστά σε μια οθόνη για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Ποια είναι τα οφέλη από την παρεμπόδιση του μπλε φωτός;

Η προστασία των ματιών σας από το μπλε φως μπορεί να βοηθήσει σε πολλά κοινά προβλήματα, από την καταπόνηση των ματιών από τις οθόνες έως τα προβλήματα ύπνου. Ας ρίξουμε μια ματιά στα κυριότερα από αυτά. Καταπόνηση των ματιών - η καταπόνηση των ματιών είναι ένα συνηθισμένο ζήτημα για τους χρήστες υπολογιστών και για τα άτομα που εργάζονται μπροστά σε μια οθόνη για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Όταν τα μάτια εκτίθενται υπερβολικά στο μπλε φως, μπορεί να καταπονούνται και να είναι πιο δύσκολο να εστιάσουν, ιδίως το βράδυ ή τη νύχτα. Τα γυαλιά αποκλεισμού του μπλε φωτός μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της καταπόνησης των ματιών και να διευκολύνουν την εστίαση στην οθόνη σας. Προβλήματα ύπνου - τα πρότυπα ύπνου επηρεάζονται φυσικά από το φως και το μπλε φως είναι ιδιαίτερα διεγερτικό. Η χρήση γυαλιών αποκλεισμού του μπλε φωτός το βράδυ πριν από τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των προβλημάτων ύπνου και να διευκολύνει τον ύπνο και την παραμονή στον ύπνο.

Οι κίνδυνοι του μπλε φωτός - τι μπορείτε να κάνετε γι' αυτό!

Τα γυαλιά αποκλεισμού του μπλε φωτός μπορούν να βοηθήσουν με τους κινδύνους του μπλε φωτός, αλλά υπάρχουν και μερικά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τους αποφύγετε: - Αποκλείστε ή φιλτράρετε το μπλε φως από τις οθόνες - μπορείτε να το κάνετε αυτό στο τηλέφωνό σας κατεβάζοντας εφαρμογές όπως το f.lux ή το φίλτρο μπλε φωτός. - Προσέξτε τα σημάδια του μπλε φωτός, ιδιαίτερα το βράδυ - αν αισθάνεστε πιο ξύπνιοι και πιο συγκεντρωμένοι από το κανονικό, μπορεί να φταίει το φως. - Φορέστε γυαλιά αποκλεισμού του μπλε φωτός το βράδυ - αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν έχετε προβλήματα ύπνου. - Φοράτε γυαλιά αποκλεισμού του μπλε φωτός όταν βρίσκεστε έξω κατά τη διάρκεια της ημέρας - οι ακτίνες του ήλιου είναι ιδιαίτερα ισχυρές αυτή την ώρα της ημέρας και είναι επίσης μπλε φως.

Γυαλιά αποκλεισμού του μπλε φωτός: προτάσεις και επιλογές

Είδατε πώς τα γυαλιά αποκλεισμού μπλε φωτός μπορούν να βοηθήσουν με τις οθόνες και την μπλε ακτινοβολία. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε τα μάτια σας το βράδυ και να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα. Αν εργάζεστε μπροστά σε οθόνη, είναι απαραίτητα! Υπάρχουν πολλοί τύποι γυαλιών αποκλεισμού μπλε φωτός στην αγορά, με μια τεράστια γκάμα διαφορετικών αποχρώσεων, επιστρώσεων και σκελετών. Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρετε ποια είναι τα καλύτερα. Για να σας βοηθήσουμε, παρακάτω έχουμε κάποιες προτάσεις σε γυαλιά αποκλεισμού μπλε φωτός σε οικονομικά και ποιοτικά μοντέλα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να είστε σίγουροι ότι προστατεύετε τα μάτια σας από τους κινδύνους του μπλε φωτός.

https://myredraven.com/collections/blue-light-glasses

Συμπέρασμα

Το μπλε φως από τις οθόνες είναι επιβλαβές για τα μάτια και την υγεία μας, αλλά τα γυαλιά αποκλεισμού μπλε φωτός μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία τους. Τα γυαλιά αποκλεισμού μπλε φωτός χρησιμοποιούν μια συγκεκριμένη απόχρωση ή επίστρωση για να εμποδίσουν ή να φιλτράρουν αυτά τα επιβλαβή μπλε μήκη κύματος, προστατεύοντας τα μάτια και μειώνοντας τις επιπτώσεις του μπλε φωτός. Τα γυαλιά αποκλεισμού μπλε φωτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε τα μάτια σας απο τις οθόνες, βοηθώντας σας να κοιμηθείτε καλύτερα και μειώνοντας τις επιπτώσεις του μπλε φωτός στα μάτια και την υγεία σας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.